Stadionul Gheorghe Silaev

04/03/2009 at 21:19 (Plopeni)

Candva o marca de prestigiu din fotbalul romanesc, Metalul Plopeni a iesit, de ceva ani, din lumea buna a sportului rege. O grupare care facea legea in esalonul secund si la care au evoluat nume grele ale fotbalului prahovean si nu numai, a sucombat dupa ce patronul de la acea vreme al gruparii, Marian Manea, a cedat locul de esalon secund detinut de plopenari lui Dinamo Bucuresti. Incet, dar sigur, o mana de entuziasti locali a incercat sa repuna in drepturi fotbalul din oras pentru ca Intersport, noua denumire a echipei, sa revina, treptat dar sigur, acolo unde traditia acestei grupari obliga. In anul care sta sa se incheie, echipa pregatita de Marius Voicila si Gheorghe Matei, doi fosti jucatori reprezentativi ai clubului, a terminat pe un promitator loc secund prima parte a intrecerii. Cu doar o infrangere suferita in campionat, si aceea in fata unei echipe a Petrolului care a mobilizat multi din componentii primei echipe, plopenarii se afla intr-o buna pozitie de a ataca accederea spre barajul de promovare in liga a treia. Motive suficiente, la final de an, pentru cei care conduc aceasta grupare, sa se adune, la finele saptamanii trecute, la un banchet de final de an care i-a reunit, in linii mari, pe toti cei care combat sub culorile acestei grupari.

Dumitrache si Voicila, trecut si present

La agapa de la finele saptamanii trecute au participat si cei doi antrenori de care se leaga revirimentul fotbalului din Plopeni. Daniel Dumitrache, cel sub bagheta caruia s-a promovat in esalonul judetean de elita, si Marius Voicila, actualul „coach”, au ciocnit un pahar cu putine zile inaintea finalului de an. Dumitrache si Marius Voicila au participat, impreuna, vreme de zece ani, sub culorile Metalului Plopeni, la toate momentele notabile ale acestei grupari.

Doctorul Muresan de la… Plopeni

In lumea fotbalului romanesc o serie de oameni in halate albe au facut, de-a lungul anilor, istorie si in peisajul sportului rege. Ar fi, in primul rand, de semnalat numele lui Ladislau Boloni, medic stomatolog de profesie, si cel al actualului conducator al lui CFR Cluj, Iuliu Muresan. Pe aceasta lista s-ar putea inscrie, chiar daca la nivelul fotbalului mic deocamdata, si Mircea Draghici, patronul clinicii Dentirad din Plopeni, cel care contribuie, substantial, moral si financiar, la parcursul lui Intersport Plopeni. Chiar la reunirea de final de an a echipei, doctorul a intarziat pentru ca toata ziua a operat in cadrul clinicii pe care o conduce.

Primarul a fost dat afara din echipa!

Intersport Plopeni are cam tot ce ii trebuie unei echipe cu pretentii din fotbalul judetean si datorita implicarii in viata echipei a primarului Dragos Nita. Edilul a incercat, si el, sa se implice in viata de pe gazon, dar pe vremea cand apara chiar culorile juniorilor Metalului Plopeni a fost indepartat de la echipa de antrenorul de atunci al pustilor, Tudor Manolache. „Ne-a gasit profesorul fumand in vestiar. Ne-a dat afara pe impricinati, imediat. Printre cei vinovati m-am aflat si eu. Atunci s-a cam incheiat si scurta mea cariera fotbalistica!”, rememoreaza acele vremuri Dragos Nita, primarul de acum al orasului Plopeni.

Un comentariu

  1. emossion said,

    Hmm…uite ca de Boloni si de Muresan nu stiam. Multumim celor care sustin financiar echipa locala. De suportul moral al echipe se ocupa in mod special „tigrii”. Fortza Intersport!

Lasă un comentariu